Így néznének ki a HÍRES RENDEZŐK saját otthoni irodái!

Budget Direct Travel Insurance digitálisan berendezte híres rendezők otthoni irodáit. Szerintünk tökéletesen passzol a producerek eddig elkészült filmjeihez, tükrözi az egyéniségüket, munkásságukat. Ha pedig dizájnról van szó, még ha csak virtuálisan is, naná, hogy nem bírjuk megállni, hogy ne mutassuk meg.

Wes Anderson

Micsoda véletlen, hogy nem olyan rég Instagramon pont egy a stílusához szorosan kapcsolódó étterem enteriőrjét mutattuk be. Wes Andersonról leginkább az jut eszünkbe, hogy imádja a szimmetriát, és azt is, hogy a filmjeiben milyen a háttér, milyen az elrendezés, és milyen hangulatos a látványvilág. Ha otthoni irodából dolgozna, valószínűleg ebből:

02_unlikely-interior-designers_wes-anderson.jpg

Sofia Coppola

Egyik legnépszerűbb és legemlékezetesebb filmje a 2003 -ban premierre tűzött Lost in Translation (Elveszett jelentés), ahol a filmbéli szállodaszobáinak darkos, deluxe modernizmusa volt látható, személyes otthona, amit megmutatott egy magazinnak, sokkal inkább a pasztelles vintage vonulatot követi. Ennek fényében döntött úgy a BDTI, hogya home office -t is ilyenre alkotja. El is tudjuk képzelni, ahogy emögött az asztal mögött ír egy újabb csodás forgatókönyvet.

01_unlikely-interior-designers_sofia-coppola.jpg

Wachowski-testvérek

Mátrix, V mint vérbosszú, Felhőatlasz, Nyolcadik érzék... ezek mind-mind ehhez a nagyszerű testvérpároshoz köthetőek. Nem is tudunk más irodát elképzelni nekik, mint amit digitálisan meg is alkottak. Ez annyira kézenfekvő:

03_unlikely-interior-designers_the-wachowskis-1.jpg

Jean-Pierre Jeunet

Jean-Pierre Jeunet francia filmrendező és forgatókönyvíró egyik legnagyobb dobása az Emélie csodálatos élete, ahol olyan karácsonyi témájú színek jelenlétével, mint a zöld, a fekete és a piros a lakberendezés iránt érdeklődők számára emlékezetes marad. Éppen ezért neki egy ilyen home office -ban volna a helye, egy kis vintázs bútorzattal.

06_unlikely-interior-designers_jean-pierre-jeunet.jpg

Bong Joon-Ho

A koreai rendezőóriás nevéhez fűződik a 2013 -ban nagy népszerűségnek örvendő Snowpiercer (Túlélők viadala) és a 2019 -ben induló ugyanezen a témán alapuló sorozat is az ő kezei közül jött ki, noha utóbbi nem aratott osztatlan sikert. De a legnagyobb rendezőket ugye sosem a hibás döntéseik alapján jegyezzük meg. Joon-ho változatos filmográfiája azonban nem áll meg a katasztrófa-drámánál, így a digitális otthoni irodája sokkal inkább egy üveges modernizmust kapott elég sok természettel körülötte. Izgalmas és inspiráló lehet egy ilyen helyen dolgozni:

04_unlikely-interior-designers_bong-joon-ho.jpg

Pedro Almodóvar

A 71 éves rendező filmográfiája egészen 1973 -ig vezethető vissza, és még ma is azon dolgozik, hogy 3 filmet a premier kitűzött dátumára menedzseljen. A főleg drámákban utazó spanyol rendező az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmmel vált ismertté, de az 1991 -es Tűsarok és a 2018 -ban premierre került Az angyal is egy jelentős alkotása. A merész színekkel és rikító dekorokkal pop-artokkal tarkított enteriőr a digitálisan összerakott home office -ban mégis inkább az első komoly filmjének stílusát tükrözi.

07_unlikely-interior-designers_pedro-almodovar.jpg

David Lynch

Egyértelmű, hogy a világ egyik legjobb sorozata az 1989 -es Twin Peaks, de még a 2017 -es sorozat is hozzá fűződik. Valamiért késztetést érez arra, hogy 2020 májusa óta pár másodperces időjárás-jeéentést adjon, éppen ezért nagyon pontosan meghatározható, hogy David milyen irodából adhatná a továbbiakban a rögtönzött meterológiai információkat, és hol írhatná meg a Twin Peaks folytatását. 

05_unlikely-interior-designers_david-lynch.jpg

(Forrás: UrbanPlayer)