Az AJTÓVÁLASZTÁS dilemmái, avagy 6 tipp a jó választáshoz!

Ajtót nem csak úgy veszünk, általában mint egy fenyőbútort, hosszú távra vásárolunk, aminek ki kell állnia az idő próbáját. Persze függ attól, hova és milyen szeretnénk, látványos, egyszerű vagy praktikus legyen, illetve milyen funkciót kell betöltenie. Ha eddig nem tudtad mire figyelj ajtóválasztáskor, MOST SEGÍTÜNK: 

Kültéri? Legyen biztonságos és időtálló!

Általában minden erre szakosodott üzlet külön kategóriákba sorolja az ajtókat, viszont semmiképp se csak erre hagyatkozz, hanem nyisd ki a szemed, érintsd meg, próbáld ki. Ahogy mi azt üzletünkben is valljuk. Egy kültéri ajtónak nem csak ultrabiztonságosnak kell lennie, hanem a lehető legtöbb időjárási viszonyt is ki kell bírnia. Számolnod kell vele, hogy a nap sütni fogja, az eső áztatja majd és a szél is erősen nekifeszül olykor. Persze attól, mert időtálló egy ajtó, lehet elegáns is.

Lépcsőházi? Első a biztonság!

A legtöbb társasházban nagyon ügyelnek a biztonságra az ott lakók, ez tulajdonképpen közös érdek, így senki nem jó esetben senki nem bagatellizálja el a dolgot, de sosem árt bebiztosítani az értékeidet. Ezért érdemes minél biztonságosabb ajtót venni, viszont ebben az esetben az időjárási viszontagságok nem fogják terhelni az ajtót. Vannak már olyan bejárató ajtók, amik több ponton és több helyen rögzíti, plusz erős zsanérokkal szerelik fel. Extrém esetben akár 9 ponton is zárhatnak ezek. Ja, és ne feledd, a lépcsőház összképére ügyelj, próbálj dizájnban hasonlót választani amilyet a szomszédaid. 

(Fotó: Christian Koch // Unsplash)

Beltéri ajtó? Akkor legyen harmóniában a lakással!

Egy beltéri ajtónak az elsődleges funkciója mindössze annyi, hogy elválassza a helyiségeket egymástól, illetve el tudj vonulni kicsit. Jó eséllyel egyik családtagod sem akarja majd rádtörni az ajtót, az időtállóság ezesetben sem szempont, illetve igazából azzal sem kell foglalkoznod, hány ponton zár. A lényeg, hogy illeszkedjen az enteriőrbe, vagy legyen az ajtó a kiegészítő, ami megtöri a kontrasztot.

� PRO TIPP: A fehér ajtóval nagyon nem tudsz mellélőni!

Kevés a helyed? Akkor tolóajtóra van szükséged!

Egy tolóajtó nem csak nagyon elegáns és praktikus megoldás, hanem kevés hely esetén, ahol nincs elég tér ahhoz, hogy kényelmesen kinyithassunk egy ajtót, nagyon jó választás lehet. De valójában nagyobb lakásokban tárolóhelyiségeket is lehet alkalmazni.

Nagy lakás? Villa? akkor biztosan sok ajtóra van szükséged!

Ha te egy büszke villatulajdonos vagy, vagy egy bazinagy házad van, akkor először is szívből gratulálunk hozzá! ❤️ Másodszor pedig lehet, hogy több ajtóra van szükséged, esetleg szárnyas üveges és fa ajtók kellenének neked. A fotón láthatsz egy nagyszerű példát hol és milyet kellene alkalmaznod, ez a legesztétikusabb, legszebb módja annak, hogy egy helyiségben több, nagy és azonos dizájnnal rendelkező ajtó lehessen.