TOP 4 trükk lakáseladáshoz vagy bérbeadáshoz

Eljön egyszer az a pillanat, mikor meg kell válnunk szeretett otthonunktól, és amennyiben jól éreztük magunkat ott, mindegy, hogy bérebadásról vagy eladásról van szó, kicsit fájó érzés. De amikor oda érünk, jön valaki más. Amikor az a feladat, hogy eladjuk vagy bérbeadjuk, számos trükköt bevethetünk. 

Az első benyomás a legfontosabb, azt kell elérnünk, hogy a leendő lakónak ne is jusson eszébe más, csak az, hogy mennyire jó itt. A kitakarított tereket és egyéb alapvető, mindenki számára nyilvánvaló tanácsokat most hagyjuk, inkább nézzük meg, hogy hathatunk az érzékszerveire.

Látvány

Egyrészt válogassunk a lakás stílusához illő dekorációt, ne menjünk bele az extrém összeállításokba, és ehhez azt is bátran merjük ajánlani, hogy eladás előtt vásárolj néhány új kiegészítőt, ezt vedd úgy, hogy befektetés. Viszont semmiképp se személyes tárgyakat helyezz előtérbe, valamint kerüld a megosztó témákat, mint például a vallási jelképek.

Illat

Az illatok jó hatással lehetnek egy sikeres lakáseladásra. Mint fentebb említettük már, a nagy takarítás, a kiadós szellőztetés, illatgyertyák, egyéb illatszerek, esetleg a frissen sült süti vagy a forró, frissen lefőtt kávé illata amiből ráadásul még meg is kínálhatod. 

Tapintás

Kizárt, hogy ne érintsen meg semmit. Ügyelj arra, hogy minden felület tiszta legyen, a kanapén, fotelon, ágyon pedig a puha anyagok fogják azt sugallni a kedves vevőnek: ez a te otthonod!

Hallás

A halk zene mindig nyerő, főleg akkor, ha otthonos hangulatot szeretnél termteni a leendő lakó számára.

A statisztikák szerint a fenti trükkökkel mellélőni nem nagyon lehet, de ahhoz, hogy ezek ne működjenek, egyéb problémáknak is kell lennie. Az új lakó nem problémát keres, hanem egy kellemes lakást, amiit az előző tulajdonosok nagy becsben tartottak. Ehhez pedig akár a megfelelő árat is megfizeti.

Címkék: Ingatlan, Otthon, Eladás