Nem csak lakásoknak lehet extra enteriőrje!

Na de vonatok? Először nem akartuk elhinni, aztán utána kerestünk a témának és találtunk, nem is egy olyan luxusvonatot, amikkel akár napokig is utazgatni lehetne, mert minden szükségletet kielégít. 

Shiki-shima, Japán

Ezen a vonaton összesen 15 lakosztály található de jó messze tőlünk, Japán keleti felében jár. A kocsik akkora lakosztályokkal rendelkezik, hogy kanapé, zuhanyzó, wc és még egy kád is elfért benne. Tehát ha a kedves utas így szeretne lazulni zakatolás közben, hát miért is ne?

 

Twilight Express Mizukaze, Japán

Az elődje 1989 és 2015 között közlekedett és már az is nagy szám volt. A mostani Oszaka és Szapporo között ingázó vonat egészen exkluzív szállodai szolgáltatásokat nyújt, van olyan lakosztály, megy egy egész kocsit elfoglal. Ennek például privát erkélye, nappalija, hálószobája és kádas fürdője is van.

 

Tren Al Andalus, Spanyolország

Ez a járat nem csak nagyon extra kényelmet nyújt, hanem élményben és látnivalóban is gazdag. A Renfe vasúttársasághoz tartozó járat Andalúzia legelképesztőbb tájait járja be, többek közt Sevillát, Granadát és Córdobát érintve. De nem ez a lényeg, hanem az az enteriőr, amivel maximálisan kiszolgálja az utasokat. Az eredetileg 1920 -as években készült kocsikat rendszeresen karbantartják és felújítják, a Grand Class lakosztályban pedig nem csak egy kétszemélyes, akár kanapévá is alakítható franciaágy, hanem minibár és fürdőszoba is van.

 

Caledonian Sleeper, Skócia

Azért Skócia önmagában is az egyik legszebb Európában, viszont vonatról egészen más. Hát még ilyen vonatról. A Londonból induló Caledonian Sleeperben akár háromféle lakosztály közül is lehet válogatni, a WIFI alapszolgáltatás a szobaszerviz pedig csak úgy jár. Méghogy skótok, hah...