Végre KIDERÜLT mi az ideális hőmérséklet a hálószobában

Szakember árulta el, hogy hány fok az az ideális hőmérséklet a hálószobában, amiben jó aludni. Persze a tudomány csak egy dolog.

A jó alvás kulcsa nem csak a megfelelő méretű ágy és jó minőségű matrac, hanem a kiváló hőmérséklet. A szakemberek szerint már néhány fok eltérés is teljesen tönkreteheti az éjkszakánkat, az alvás minőségét. Pedig mint tudjuk, a jó alvás több szempontból is fontos: egyrészt fáradtan nehezebben koncentrálunk, frusztráltabbak leszünk és egészségügyi hátulütői is vannak az alváshiánynak.

kate-stone-matheson-uy5t-cjuik4-unsplash.jpg

(Fotó: @kstonematheson)

Dr. Eve Van Cauter kutatta hosszú heteken-hónapokon át a kérdést, és arra a következtetésre jutott, hogy 18 és 20 fok között lenne az ideális hőmérséklet az emberi szervezet számára.

Egy korábbi tanulmány is ezt támasztja alá, a hűvösebb szobában alvó emberek 19 perccel tovább aludtak, mint a meléegebb szobákban alvó társaik.

Ezt is érdemes elolvasni:

Életünk egyharmadát alvással töltjük, DE nem mindegy HOGYAN!

A pihentető éjszakai alvás a nyugodtan elfogyasztott reggeli szigorú szabálynál is fontosabb az életünkben. A fáradtság kihat a mentális képességeinkre, a hangulatunkra illetve az egészségünkre is. Ez utóbbira pedig manapság sokkal jobban oda kell figyelni. Egy korábbi tanulmány eredményei alapján a 40 év felettiek 64% -a az oldalukon fekszik, míg 22% -uk, főként 25-39 év közötti nők főleg a hasukon.