Életünk egyharmadát alvással töltjük, DE nem mindegy HOGYAN!

A pihentető éjszakai alvás a nyugodtan elfogyasztott reggeli szigorú szabálynál is fontosabb az életünkben. A fáradtság kihat a mentális képességeinkre, a hangulatunkra illetve az egészségünkre is. Ez utóbbira pedig manapság sokkal jobban oda kell figyelni.

Jól válassz matracot!

Egy korábbi tanulmány eredményei alapján a 40 év felettiek 64% -a az oldalukon fekszik, míg 22% -uk, főként 25-39 év közötti nők főleg a hasukon. Talán mondanunk sem kell, egy rossz minőségű, kifeküdt, elfáradt, rossz matraccal micsoda szenvedés lehet minden reggel felkelni. A matracoknak 1001 fajtája van. A Konki Fenyőbútor választékával egyébként nagyon nem foghatsz mellé, de mivel régóta a szakmában vagyunk és nem csak az ágyakhoz, de a matracokhoz is értünk, nyugodtan kérdezz akár itt kommentben is!

Ha kicsi a szoba, de nagy az ágy, akkor érezzük magunkat jól!

A megkérdezettek 42% -a, főleg a 25-39 év közötti párok válaszolták azt, hogy bár a szoba kicsi, szeretik ha nagy franciaágyon alhatnak, gyakran csak az esti alvás funkcióját tölti be  a hálószobájuk, tehát nincs szükségük arra, hogy az ágytól esetleg legyen szabad terük is. De at sem opció, hogy csak egy ágy van a szobában és semmi más, mert különben hova teszed a lefekvés előtt lapozgatott kedvenc könyveid, az olvasó szemüveged (bocsi, ha neked erre semmi szükséged, nem akartunk megsérteni) vagy a mobilodat? Érdemes egy praktikus, kicsi ám nagyon hasznos éjjeli szekrényt választani az ágy mellé.

(Fotó: Toa Heftiba)

Szellőzzön az anyag!

A magyarokra jellemző, hogy szeretik a régi, olcsó, szintetikus anyagból készült lepedőt, ágyneműhuzatot, ágytakarót. Pedig az ágynemű megfelelő szellőzése fontos. Manapság a paplanok (legalábbis a Naturtex) úgy készülnek, hogy elvileg ilyesmivel nem lehet probléma, akkor sem érdemes már ezekkel a szintetikus huzatokkal szórakozni, ráadásul a tisztításuk sem olyan hatékony mint a legújabb technológiákkal készülő ágyneműhuzatok. 

Ha hasznos volt, oszd meg ismerőseiddel! Köszönjük :)