A gyerek SAJÁT BIRODALMA!

Amit úgy rendez be, ahogy neki tetszik, ahol ő a felelős a rendért és a rendetlenségért is. Kell a gyereknek egy saját birodalom, egy saját íróasztal és egy jól berendezett szoba.

MIÉRT KÉNE SAJÁT ÍRÓASZTAL?

Amint elkezdődik a tanév, gyorsan rádöbbenünk, hogy összement a lakás. Nincs hely a könyveknek, füzeteknek, filceknek, tollaknak, és annak a temérdek iskolás cuccnak. Erre egyszerű megoldást jelent egy könyvespolc, illetve a halmozható nagyobb dolgoknak, főleg kisiskolások esetében egy tároló láda is jó ötlet lehet. Ami viszont elengedhetetlen, az mindenképp egy megfelelő íróasztal, ami nem csak méretében stimmel a gyerek magasságához, hanem stílusában sem nagyon lóg ki a szoba dizájnjából. Az önálló élettér sok mindenre megtaítja majd, a fiókos kivitelek pedig (minél több, annál jobb) egy főnyeremény!

blogpromo_1.png

HA MEGVAN, MÁR CSAK BE KELL LAKNI!

A kisebbeknek jó, ha segítünk, de ne a mienk legyen a végső döntés. Gyűjtsünk mindent egy helyre, tegyünk javaslatot az elhelyezésre, és persze ne feledjük, hogy az első pár osztály elvégzése idején a gyermek olyan korban van, hogy minden "kacat", csecsebecse, fontos. Kavicsok, tobozok, stb... Ezeknek központi helye van az asztalon. A fiókok jelöléseiről se feledkezzünk meg, meg azt is vegyük figyelembe, hogy minél több, annál jobb.

ENGEDÉLY NÉLKÜL NE KOTORÁSSZUNK!

"Az anyja vagyok..." vagy "jogom van hozzá..." és persze igaz is. De ahhoz, hogy a sajátjának érezze, mert íróasztalnál ez feltétlen fontos, ne pakolásszunk a jelenlte nélkül. Sőt, vezessük rá, hogy a rendrakás és rendszerezés is az ő feladata.

Kapcsolódó:

Így tedd még barátságosabbá A GYEREKSZOBÁT!

Nem követheted ugyanazokat a szabályokat, amiket a többi szoba esetében, ugyanis eltérően a többitől itt a biztonság és a funkcionalitás lesz az elsődleges szempont. Egy újszülőtt szobája legyen ultrabiztonságos és kényelmes. Egy kisgyermek számára legyen biztonságos, amellett, hogy rengeteg tárolót biztosítasz a temérdek fejlesztő játék számára.

(Forrás: csalad.hu)