Így tedd még barátságosabbá A GYEREKSZOBÁT!

Nem követheted ugyanazokat a szabályokat, amiket a többi szoba esetében, ugyanis eltérően a többitől itt a biztonság és a funkcionalitás lesz az elsődleges szempont.

Egy újszülőtt szobája legyen ultrabiztonságos és kényelmes. Egy kisgyermek számára legyen biztonságos, amellett, hogy rengeteg tárolót biztosítasz a temérdek fejlesztő játék számára. Egy kamaszodó kisikolásnak legyen kényelmes, és lehetőleg elég inspiratív, természetes fénnyel teli, íróasztallal. Egy tinédzsernek pedig úgysem te mondod meg, mi a jó :D

Ezúttal az újszülőttek szobakialakításával fogunk főleg foglalkozni:

Használj legalább 2 hónappal az új jövevény érkezése előtt KÖRNYEZETBARÁT festéket, mert ami a környezetre kevésbé ártalmas, az a gyermeknek sem árt. Az alapszín lehet fehér, krém vagy pasztell, hogy az igazi érdeklődést majd az élénk színű játékok ébresszék fel benne. Meg amúgy is, felesleges a szivárvány minden színében pompázó szoba. Ráadásul tök semleges színekről van szó, a későbbi kiegészítőkkel lehet majd a nemének megfelelő színnel dekorálni. 

pawel-czerwinski-1czcgvc_dbq-unsplash.jpg

(Fotó: pawel_czerwinski)

Mindig legyen szőnyeg!

Még akkor is, ha padlófűtéses a szoba. A szőnyeg azért kell, ha leteszed a gyermeket, ne legyen túl kemény a talaj számára. A szőnyeg legyen könnyen tisztítható, rövid szálas, csúszásgátlós és antibakteriális. Szőnyegből nyugodtan lehet mintásat, színeset választani, mert az majd igazán felkelti a figyelmét.

Legyen fény és sötétítési lehetőség is!

Ügyelj arra, hogy elég természetes fény szűrődjön be, ugyanakkor lehessen teljesen sötétíteni a szobát, hisz egy baba csak akkor tud igazán jól aludni, ha nem zavarja a beszűrődő fény. A függönyöket kiválóan lehet kombinálni, egy átlátszó, világos, a fényt könnyedén átengedő, és egy állatmintás, igazán vastag anyagú, teljesen sötétet adó kombinációval. Amikor a csecsemő tipegő lesz, mindenben megkapaszkodik, ezért az utóbbi évek trendjeit ezúttal FELEJTSD EL, és a földig érő helyett rövidebbeket válassz.

eduard-militaru-q4pvx80itz0-unsplash.jpg

(Fotó: eduardmilitaru)

Ami pedig mindennél fontosabb

a megfelelő bútorozás. Egy csecsemőnek szüksége van egy teljes biztonságot nyújtó, lehetőség szerint természetes anyagokból készült ágyra, később pedig lépést kell tartanod a hirtelen cseperedéssel, így egy rugalmasan méretezhető ágyra is szükséged lesz, amennyiben nem akarod, hogy

1.) kényelmetlenül nagy ágyban kelljen aludnia

2.) vagy nem akarsz félévente, évente újat venni

Érdemes ezt átgondolni, és előre gondolkodni. Egy nagyobb iskolás gyermeknek már nyugodtan lehet egy egyszemélyes ágyat venni, webshopunkban több ilyen darabot is találhatsz.

Ez is érdekelhet:

A jó gyerek íróasztal 4 TITKA!

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe íróasztal választásnál? Egyáltalán miért jó, ha saját asztala van a gyermeknek? Cikkünk azért íródott, hogy SEGÍTSEN NEKED! Az alsó tagozatos diákot már jó, ha a kezdetektől saját íróasztalához "szoktatjuk", mert így nagyobb eséllyel alakul ki a megfelelő tesstartás, ami nem csak szebb, mint egy görbe hátú kisdiák, hanem évek múltán sokkal egészségesebb is.