A BOLDOGSÁG kulcsa a LAKÁSODBAN keresendő

A lakásodban IS, hogy még pontosabbak legyünk.

Ú, de furán hangzik ez az egész. Mégis miről hadoválunk mi itt? Jól figyelj, hogy értsd a lényeget. Ha otthon odafigyelsz néhány apróságra, akkor az életed máris kiegyensúlyozottabb és lazább lesz, illetve nem leszel tele frusztrációval. Engedd el, ha kicsit rendetlenség van, nem kell állandóan tiptop, vendégvárósan csilivili legyen a kecó, illetve vedd magad körbe élettel, azaz szobanövényekkel, de ezen felül is nagyon fontos az, hogy csak olyat vegyél, amit használsz is.

1.) Néha rendetlenség van

Na és? Aki él a lakásában, nem csak dísznek van, annál bizony előfordul olykor némi pakolni és takarítani való. De ne görcsölj rá. Ha fáradtan hazaesel a munkából, csak azt végezd el ami jól esik és gyorsan látszik a végeredménye. A lakásod elsődleges funkciója nem az, hogy múzeumi darab legyen, hanem, hogy jól érezd magad benne.

2.) Éld meg a hobbid

Ez kicsit kapcsolódik az előző ponthoz, érezd jól magad otthon, élj a hobbidnak legalább napi 1 órát. Majd hétvégén felporszívózól. Majd hétvégén letörlöd a szekrényeket. Majd hétvégén kirámolod a szekrényt. Minden nap töltsd fel magad kellemes időtöltésekkel, olyanokkal, amiket annyira szeretsz csinálni, még akkor is, ha kisebb rendetlenséggel jár.

julian-hochgesang-kukpxm5wexa-unsplash.jpg

3.) A szobanövények hálásak neked

Éppen ezért jó tartani néhányat, amikről gondoskodhatsz. Ha eleve tartasz otthon kisállatot, akkor tudod milyen jó érzés az, hogy tőled függ egy kis élőlény élete, te vagy számára MINDEN, ami az életét jelenti. Hasonló ez a növények esetében, azt leszámítva, hogy gyakran nem tekintünk rájuk élőlényekként. Viszont ha eleget törődsz velük, új hajtásokkal, pompás virággal és szép lakásdekorációként, mutatósan hálálják azt meg.

4.) Használd, amit használni kell. Azért van!

Tudpd még mitől boldogok otthon azok, aki az otthonukat maximálisan kihasználják? Mert nem halmoznak felesgesen. Vettél néhány jó illatú mécsest? Nosza, gyújtsd meg őket, mert akkor adják át igazán azt az élményt, amire eredetileg valók. Ezek, mint a legtöbb használati rágy, nem porfogónak vannak. Különben nem nyújtanak semmit.

(Fotó: julianhochgesang)