Budapest legmenőbb szállodája a gazdagok főhadiszállása, a luxus és a kényelem legfelsőbb szintjén

A Hotel Clark az a hely ahol Ybl Miklós oszlopai és a japán marhahús békésen megfér egymás mellett!

A márciusban átadott Hotel Clark valami egészen új, mint amit megszokhattunk. Extravagáns belsőterével, Pest kellős közepén a lakberendezés csúcsát mutatja be azoknak a vendégeknek, akik mindezt meg is fizetik. Dehát nekik készült!

A vár és a Lánchíd alkotta összképet óvatosan kellett megbontani, ezért a meglehetősen modern dizájn még így is visszafogottabb annál, mint amilyen a belsőépítészeti remekhez illendő, de a szabály az szabály, és ez mindig, mindenhol érvényesnek kéne legyen. 

Ahogy az építkezésnél beruházóként és tulajdonosként is bábáskodó Scheer Sándor fogalmazott:

inkább belül éltük ki magunkat...

A különlegessége hotel étteremnek (amit a nagy hotelek mindig elrontanak), hogy mindenkié. Egy "átlag pesti" éppúgy beülhet mint a Clark Hotel bármely gazdag vendége, így lett az étterem tulajdonképpen mindenkié. Ehhez különleges együttműködésre volt szükség egy francia franchise, a Beefbar csapatával, akiknek erősségük többek közt a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is. 

De vissza a dizájnhoz:

Az étterem is különleges építészeti megoldásokat kapott, gigászi, hatméteres felnyitható ablakai vannak, így csak a pillérek maradnak meg a homlokzatból, és óriási, nyitott tér keletkezik.

Éppen emiatt a közösségi étterem miatt a recepciót jóval beljebb találja a Clark vendége, mint az általában megszokott lenne. Sőt, az étterem belső terét is az exkluzív dizájnnak szentelték, és az étterem fölé tervezett szobákat egyszerűen kihagyták, pedig az eredeti tervekben szerepelt volna.

Megér ennyit egy étterem?

A vendégek visszajelzései alapján mindenképp. Az idelátogatók imádják a Beefbar belső építészetét, ami Emil Humbertnek köszönhető javarészt. A hotel többi része Bara Ákos munkája. Annak ellenére, hogy két külön ember tervezte, olyan összhangban van, hogy öröm nézni.

Eredetileg az Ybl Miklós-féle Buda Takarékpénztár épülete állt a telken, az ebből megmaradt, gondosan restaurált oszlopsor a hallban látható; a hatása előkelő, de nem hivalkodó. 

Hogy mit kapnak az árért a vendégek? A képek beszéljenek helyettünk:

(Fotók: Roadster)