LAKÁSREFORM, máshogy!

Szakértők gyűjtötték össze, hogy mi az az 5 trükk, amivel feldobhatod a lakásod. Csak egy kis kreativitás kell hozzá!

Kis terekben használj nagy mintákat!

Egy apró térben, mint általában legtöbb helyen a fürdő és a wc is, nem mutat jól az egyhangú hófehér fal, sőt, úgy általában az egyszínű falak sem. Helyette tegyél fel egy nagy mintákkal tarkított tapétát vagy extrém mintás csempét. Amellett, hogyha van egy kis szépérzéked nagyon jól fog mutatni, még a hangulatot is feldobja.

Az átjáró is az enteriőr része!

Mivel itt mindig csak átsuhanunk nagy igyekezetünkben, általában el is felejtjük és nem is foglalkozunk vele, hogy néz ki. De ez egy nagyon rossz hozzáállás, ugyanis ez is ugyanúgy a lakásod része és a dizájn egészét képezi. Próbálj ki valami egészen vad színt, hogy minél izgalmasabb legyen.

(Fotó: Vinicius Amano/Unsplash)

 

Keverd a stílusokat, de ne ész nélkül!

Sok lakás akkor válik halál unalmassá, mikor az egész lakást csak egyetlen szín és egyetlen stílus jellemzi. Variáld kicsit a színeket, variálj a stílusok között és még az árazásban is. Ne legyen a lakás teljes egésze luxuskategóriás bútorokkal teli, mert egyhangúvá válik és elmarad a WOW! élmény. Nincs átmenet, nincs érdekesség, nincsenek hangulatbeli különbségek. Tényleg nagyon unalmassá tud válni.

Könyvespolc a végletekig!

A műveltség manapság nagyon előnyös dolog, de már műveltnek tűnni is. A padlótól a tetőig érő könyvespolc pedig amúgy is egy aduász, ezzel egyszerűen nem lehet hibázni. Nem csak telepakolhatod a kedvenc könyveiddel, hanem dekorációs elemként is nagyszerű választás.

(X) Bár nem padlótól plafonig érnek, de óriási könyvespolc választék, óriási polcokkal A KONKINÁL! Az egyszerű sarokpolcoktól a két méter magas extra darabokig!

 

(Fotó: Ben Garratt/Unsplash)

A lényeg, hogy érezd jól magad!

Csak "divatból" és megfelelni akarásból, valamint azért, mert ezt olvastad, de tudod, hogy nem éreznéd a sajátodnak, ne változtass. Mindenképp azt tartsd szem előtt, amiben el tudod képzelni az életed, mert ha mégsem válik be, nem csak sok energia és idő megy el, hanem esetleg sok pénzt is elköltesz olyan dolgokra, ami neked nem is tetszik igazán. Mindig tervezz, mindig gondolkodj, mindig képzelj. Ha nem képzeled el magad elé, sőt, fogalmazunk pontosabban, ha nem TUDOD elképzelni magad előtt a végeredményt, akkor lehet, hogy jobb ha bele se kezdesz. Egy komolyabb lakberendezés komoly feladat.