5 inspiráló ötlet ami KIS LAKÁSBAN IS MŰKÖDIK!

Egy kis lakást berendezni nehéz, és ezt a problémát tényleg csak az értheti, aki egy ilyenben él. De attól mert kicsi, üresen sem maradhat persze, ráadásul még a funkcionalitásra is oda kell figyelni. Hoztunk nektek 5 inspiráló ötletet, amit minden bizonnyal fel tudsz majd használni. 

Gondolkozz polcokban!

Nincs is elegánsabb és praktikusabb tárolóeszköz mint egy nagyon egyszerű falipolc. Ezt érdemes leginkább a hall -ban (vagy ahogy panelban csúfoljuk: közlekedőben) elhelyezni, így a lakásba belépve máris van hova akasztani a kulcsokat, feldobni a kabátot vagy rakni a táskát. A polcoknál praktikusabb megoldás csak kevés van.

Használj élénk színeket!

Egy kisebb lakást nagyon fel tud dobni némi erős és átütő szín. Megtöri a monotonitást és kicsit nyújtja a teret. Persze önmagában ez nem sokat számít, a megfelelő térelrendezés legalább olyan fontos, ha nem fontosabb. 

Bútorozhatod az előteret is!

Bármennyire furcsán hangzik, lehetséges. Vannak egészen kicsi bútordarabok is, amik kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy egy szűk térben közel azonos funkciót töltsenek be mint nagyobb típusaik. 

A fények varázsolnak!

Az élénk színeken kívül talán még ez, ami nem funkcionálisan segít a kis lakás problémáin, hanem optikailag csal egy keveset. Használj irányított világítást egy falon lógó képre vagy esetleg polcra, de még az is tökéletes ha hangulatlámpákat használsz, amikkel megvilágítod a legsötétebb sarkokat is, és persze nem utolsó sorban ezekkel tagolod a lakást.

Se függöny, se szőnyeg!

Tudjuk, nagyon nehéz megállni, annyira szebbnél-szebb darabot lehet találni egyes helyeken, de mindkettő összenyomja a teret, addig, míg még inkább veszít a komfortjából.

(Fotók: Unsplash)