Sokkal KÖNNYEBB felokosítani a lakásod, mint azt hinnéd!

Az okosotthonoktól való "félelem" természetes dolog, de nem muszáj mindent egyszerre csinálnod. Ismerkedj vele, tapasztald, lépcsőről-lépcsőre, fokozatosan.

Egy korábbi bejegyzésünkben már érveltünk az okosotthonok mellett, kényelmesebbé, rugalmasabbá tehetik a hétköznapokat, és egyszerűen imádjuk elképzelni, hogy milyen nagyszerű érzés egy okosotthon tulajdonosává válni, ráadásul mindezt a technológia nagyságához mérten elég olcsón. Az Eve-okoseszközökkel pár tízezer forintért olyan kényelmes otthont teremthetsz magadnak, ami mindent, ami elektronika, kezel helyetted.

(Fotó: Roadster.hu)

Minden egyes Eve-eszköz egy funkciócsoportot vagy egyetlen funkciót látnak el, egymással összeköthetők, egyszerre és külön-külön is vezérelhetők, mindezt kábelek nélkül. Az egyetlen "hátránya", hogy ehhez a macOS és az iOS Otthon alkalmazásával és iOS-re ingyenesen letölthető Eve saját appjával működtethetőek. Tehát teljesen Apple-kompatibilisek, egy Android okosmobillal nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni használni.

A lakáson belül egyszerűen Bluetooth segítségével érjük el eszközeinket, távolról pedig egy Apple TV -hez vagy egy otthoni központként szolgáló iPadhez csatlakozva a mobilunkkal, és még azt is meg tudjuk adni ki/kik férhetnek hozzá otthonunk vezérléséhez. Egy kis kreativitással olyan formában és úgy hangolod üssze egymással az eszközöket, hogy hazaérve semmit sem kell gyakorlatilag tenned azon kívül, hogy ledobod a cuccod és leheveredsz a kanapéra.

Egy példa: az otthonunkba belépve az Eve Door & Window nyílászárószenzor például a napnyugta után automatikusan felkapcsolja az okoslámpát, majd elindítja a szükséges eszközöket az okoskonnektorokkal kommunikálva. Ez csak egy az ezernyi automatizmus közül, amitől a konzervatív, robotfóbiás embereket kiveri a víz.

Nézd meg legmodernebb bútorainkat, amelyek tökéletesen passzolnak egy okoseszközökkel modernizált lakáshoz! (X)

 

A Roadster.hu kicsit ennél is jobban körüljárta a témát, most az ő tapasztalataikat osztjuk meg, mert egyesével próbáltak ki eszközöket.

  • Eve Energy: Olyan, mint bármilyen konnektor, csak éppen ez kicsit okosabb. Applikáción keresztül állíthatjuk be, mikor kapjon áramot a rácsatlakoztatott eszköz, egy hagyományos elosztót beledugva pedig egyszerre több eszközt egyszerre kapcsolhatunk le és fel. Sőt, akár egy szimpla okoslámpánál is jól jöhet, ha időzítjük a bekapcsolását. Nem is gondolnád, hogy mennyire jól tud jönni az elsőre tök teleslegesnek tűnő funkció. Ne feledd, egy okosotthonnál nincs felesleges funkció, minden a te kényelmedet szolgálja. Ha megteheted, hát miért ne?
  • Flare és a Light Strip: A Flare egy gömb alakú, dokkolón tölthető okoslámpa, ami állítható fényű és színű, kifejezetten hangulatos is kiváltja a csúnyább asztali-lámpákat. Főleg egy modern bútordarabon mutat jól a gömb alakja. A Light Strip pedig egy fényszalag, ugyanúgy állítható, jó helyre téve érdekesebb lehet a lakásod tőle.
  • Eve Room: Saját kijelzőjével mutatja meg, hogy mennyire jó vagy éppen rossz a levegő minősége abban a szobában, ahol elhelyezed. Innen láthatod, mikor van itt az ideje egy kiadós szellőztetésnek.
  • Eve Door & Window: Az eszköz pofon egyszerű és növeli a biztonságot. Az egyik felét az ablak/ajtókeretre, a másik felét pedig az ablakra/ajtóra kell felragasztani gyakorlatilag, és máris érzékeli, ha elmozdul a két eszköz egymás mellől. hát nem nagyszerű?

(Fotók és Eve-teszt: Roadster.hu)